Hitelkalkulátor

Mekkora összeget vehetek fel?
A Diákhitel Plusz legkisebb felvehető összege 100 000 Ft, legmagasabb összege pedig a felsőoktatásban részt vevők számára 500 000-Ft., a felnőttképzésben részt vevők számára 1 200 000-Ft. A hitel összegét Te választod meg, egyetlen feltétel, hogy a minimum összeget elérő, de a maximum összeget meg nem haladó hitelösszegnek 100 ezerrel oszthatónak kell lennie.

Mennyi idő alatt kell visszafizetni a Diákhitel Pluszt?
A hitel futamidejét is Te választod meg: legalább 2 év és legfeljebb 6 év lehet. Ebben benne van az 1 éves türelmi időszak, azaz a hitel felvételét követő egy évben törlesztési kötelezettség nincs, csak azt követően indul meg a választott futamidő alapján fennmaradó – 1 és 5 év közötti időtartamú – törlesztési időszak.

Mekkora a Diákhitel Plusz törlesztőrészlete?
Mivel a hitel a futamidő végéig kamatmentes, a havi törlesztőrészlet összege csak a választott hitelösszegtől és a futamidőtől függ. A kötelező havi törlesztőrészlet összege minden esetben 10 Ft-ra felkerekíve kerül meghatározásra.

Pl. 500 000 Ft felvett hitelösszeg esetén, ha 5 éves a törlesztési idő, akkor a kötelező havi törlesztőrészlet egyenlő részre elosztva 8 333 Ft, de a kerekítés miatt 8340 Ft lesz meghatározva kötelező részletként.  A kerekítés miatt természetesen nem éri hátrány a Hitelfelvevőt, mert az utolsó havi törlesztőrészlet alacsonyabb összegben kerül majd kiírásra.

A törlesztőrészletek a következőképpen alakulnak: